Αρχιτέκτονες: Ευδοκία Σελιανίτη | Έλλη - Ελένη Καψανάκη
Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!

Βιογραφικά

Ο Σελιανίτης Χρήστος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1948 και αποφοίτησε από το Τμήμα Αρχιτεκτόνων της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 1972. Ως φοιτητής εργάστηκε για 2 περίπου χρόνια στο γραφείο του πολιτικού μηχανικού Κ.Χατζηγεωργίου στη Θεσσαλονίκη. Μετά την αποφοίτησή του εργάστηκε στο αρχιτεκτονικό γραφείο του Γεωργίου Ράντου μέχρι το 1973. Στη συνέχεια φιλοξενήθηκε για 6 μήνες στο αρχιτεκτονικό γραφείο του Ηλία Παπαγιαννόπουλου. Από τότε και μετά άσκησε ατομικά το επάγγελμα στην Αθήνα. Από το 1980 ασχολείται συστηματικά με τις μελέτες και τις κατασκευές ιδιωτικών έργων. Το 1994 ιδρύει μαζί με την αρχιτεκτόνισσα Ρένα Λευκαδίτου το αρχιτεκτονικό γραφείο «Ρένα Λευκαδίτου - Χρήστος Σελιανίτης & Συνεργάτες - Αρχιτεκτονική Ε.Ε.», το οποίο μετεξελίχθηκε στη σημερινή μορφή του γραφείου. Έχει συμμετάσχει σε τρεις πανελλήνιους αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς και έχει τρεις διακρίσεις (δύο βραβεία και μία εξαγορά).Πέρα από την επαγγελματική του δραστηριότητα ο X. Σελιανίτης δραστηριοποιείται συνεχώς στο Σύλλογο Αρχιτεκτόνων, του οποίου υπήρξε πρόεδρος από το 1986 έως το 1988. Είναι παράλληλα μέλος του Ελληνικού τμήματος του ICOMOS (Διεθνές Συμβούλιο των Μνημείων και των Τοποθεσιών) από το 1976, ενώ από το 1974 έως το 1993 ήταν μέλος της Αντιπροσωπίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας και γενικός γραμματέας της από το 1980- έως το 1983. 

Η Καψανάκη Έλλη-Ελένη γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το 1979. Αποφοίτησε από τη Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου το 2005 και το 2008 απέκτησε μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στο Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην κατεύθυνση Πολεοδομία - Χωροταξία του ΕΜΠ. Ασκησε ατομικά το επάγγελμα μέχρι το 2008 και έκτοτε συμμετέχει ως εταίρος στο αρχιτεκτονικό γραφείο « ΧΡ. ΣΕΛΙΑΝΙΤΗΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ - ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ Ε.Ε.». Το 2005-2006 παρακολούθησε το Σεμινάριο Βιοκλιματικής Αρχιτεκτονικής της Ελληνικής Εταιρίας για την Προστασία του Περιβάλλοντος και της Πολιτιστικής Κληρονομιάς και το 2008 συμμετείχε στο 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αντισεισμικής Μηχανικής και Τεχνικής Σεισμολογίας (3ο ΠΣΑΜΗΤΣ). Το 2014 συμμετείχε στο διεθνή αρχιτεκτονικό διαγωνισμό ιδεών της UIA: "Utopia and/or happiness in your own otherwhere" σε συνεργασία με τις Κουτσαφτάκη Ευθυμία, Σελιανίτη Ευδοκία και Χεριανίδου Ελίνα.

Η Σελιανίτη Ευδοκία γεννήθηκε στην Αθήνα το 1980 και αποφοίτησε από το Τμήμα Αρχιτεκτόνων της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 2005. Το 2008 απέκτησε μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στο Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην κατεύθυνση Πολεοδομία - Χωροταξία του ΕΜΠ. Από το 2005 συμμετέχει ως εταίρος στο αρχιτεκτονικό γραφείο « ΧΡ. ΣΕΛΙΑΝΙΤΗΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ -ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ Ε.Ε.». Το 2003 συμμετείχε στο συνέδριο «Μετασχηματισμοί της ελληνικής πόλης - σοσιαλιστική θεωρία, προοπτικές και καθημερινή πράξη». Το 2008 συμμετείχε στο 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αντισεισμικής Μηχανικής και Τεχνικής Σεισμολογίας (3ο ΠΣΑΜΗΤΣ). Το 2010 συμμετείχε στο διεθνή αρχιτεκτονικό διαγωνισμό “A house in Luanda : Patio and pavilion” σε συνεργασία με τις Γκάμα Ελένη-Ελευθερία και Χαραμιδοπούλου Παμφίλη (Λίλη). Το 2011 συμμετείχε στην οργανωτική ομάδα της ημερίδας «Οι ελεύθεροι χώροι ως κοινωνικό αγαθό σε κρίση». Το 2014 συμμετείχε στο διεθνή αρχιτεκτονικό διαγωνισμό ιδεών της UIA: "Utopia and/or happiness in your own otherwhere" σε συνεργασία με τις Καψανάκη Ελλη (Ελένη), Κουτσαφτάκη Ευθυμία και Χεριανίδου Ελίνα.